Heeft uw kind begeleiding nodig bij het lezen en/of spellen??

In januari 2016 ga ik starten met kinderen die het lezen en/ of spellen nog niet voldoende beheersen. Als u individuele begeleiding zoekt kan dat.

Wilt u liever dat uw kind leert lezen in een groepje van 2 of 3 kinderen dan is dat ook een mogelijkheid.

De training ga ik starten met de methode “Taal in Blokjes”. Zie verder in dit bericht wat  dat precies inhoud.

Zie onder mijn tabblad tarieven wat het kost voor kinderen.

Wilt u informatie hierover, bel me gerust op telefoonnummer: 0642583881 op mail me: rtpraktijkjongleren@ziggo.nlIMG_0027

IMG_0026
Ben je op zoek naar leesbegeleiding voor je kind die moeite heeft met lezen. In januari start ik de training met een leesgroepje met 1 of 2 kinderen met de Methode Taal in Blokjes. Wat is Taal in Blokjes? De F&L methode® is een cognitieve, taalkundige methode voor lezen en spellen. Lezen en Spellen worden aangeboden in een geïntegreerd systeem. Werkvormen voor lezen ondersteunen de spelling en omgekeerd. De F&L methode® is ontwikkeld vanuit de praktijk en gaat uit van de klankstructuur van de Nederlandse taal. Door de verschillende soorten klanken een kleur te geven, wordt de klankstructuur van het taalsysteem zichtbaar gemaakt en het fonologisch bewustzijn gestimuleerd. Bij het lezen staat de klinker centraal. Voor het ontsleutelen van meerlettergrepige woorden is het belangrijk dat de klinker wordt waargenomen als ankerpunt van de lettergreep en dat de (visuele) segmentatie van de lettergrepen tussen de klinkers correct wordt uitgevoerd. Het waarnemen van het aantal klinkers in woorden geeft tevens informatie over de woordlengte. Hierdoor kan de leerling beter voorspellen hoe een woord moet worden gelezen. De klankregels van de spelling zijn gebaseerd op klinker-medeklinkercombinaties en klankgroepen (een klankgroep is wat je hoort, een lettergreep is wat je leest) Leerlingen leren om de spelling van woorden te (re)construeren vanuit de klankstructuur van de taal. De nadruk ligt op het begrijpen van het spellingsysteem en het leren spellen van woordstructuren in plaats van op het leren spellen van specifieke woorden of woordpakketten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s