Laatste Nieuws

Invullen arrangementen op scholen

Na de herfstvakantie ga ik beginnen op scholen waar ik arrangementen ga invullen. De scholen zoeken begeleiding voor kinderen die wat achter lopen ten opzichte van de andere kinderen uit de groep. Fijn dat deze kinderen de aandacht krijgen die ze nodig hebben en verdienen.

Beelddenken

Heb je wel eens bij je kind opgemerkt dat het anders leert en denkt. Je hebt een taaldenker en een beelddenker. Een taaldenker denkt in woorden en een beelddenker denkt in beelden. Een taaldenker denkt en leert graag analytisch, in taal met woorden en begrippen, ziet snel verschillen, denkt en werkt graag op volgorde, werkt… Lees verder Beelddenken

Beelddenken

Een nieuwe cursusdag staat op het programma om kinderen te herkennen die denken in beelden. Hoe kan ik hen helpen? Heel interessant. In combinatie met de kennis over dyslectie en dyscalculie is dit een goede aanvulling. Het is mogelijk om daar lessen voor te krijgen.

Je zoon of dochter in een nieuwe groep?

Maar voelt het zich niet geheel veilig op school omdat iedereen het beter kan?? Of blijven de sommen van vorig jaar toch moeilijk? En in de nieuwe groep gelijk al weer moeilijker? Laat uw kind zich weer prettiger voelen op school met een steuntje in de rug middels Remedial Teaching of bijles zoals velen het… Lees verder Je zoon of dochter in een nieuwe groep?

Nieuwe cursus “Snel Leren=Leuk Leren”

In het jaar 2019 start er weer een nieuwe cursus voor middelbare scholieren die graag willen leren plannen, snellezen en op een makkelijke manier dingen onthouden. Dit gaat volgens de methode : "Snel Leren = Leuk Leren" We starten in februari op: Maandagavond van 17.30 uur tot 18.30 uur, de eerste les is op maandag… Lees verder Nieuwe cursus “Snel Leren=Leuk Leren”

Help mijn kind krijgt straks de CITO-toetsen weer…

Nu de herfstvakantie weer voorbij is werken de scholen aan de categorie├źn van spelling die gevraagd worden bij de dictee's van CITO. Als een kind goed mee kan komen in de groep is dat geen probleem. Maar er zijn ook kinderen die sneller afgeleid zijn of meer tijd nodig hebben om nieuwe stof aan te… Lees verder Help mijn kind krijgt straks de CITO-toetsen weer…